W imieniu Komitetu Naukowego oraz Organizacyjnego serdecznie zapraszam na II Konferencję Naukową „Postępy w utrwalaniu żywności – na styku nauki i praktyki”, współorganizowaną przez Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii PŁ oraz Komitet Nauk o Żywności i Żywieniu PAN. Konferencja odbędzie się w Łodzi w dniu 7 września 2023 r., a jej celem jest wymiana wiedzy na temat utrwalania żywności w aspekcie jej bezpieczeństwa, innowacyjnych narzędzi w technologiach i metodach badawczych oraz wymiana doświadczeń pomiędzy naukowcami i przedstawicielami branży spożywczej.
Szczegółowe informacje dotyczące wydarzenia znajdują się w Komunikacie 1 (format: pdf, rozmiar: 364 kB) oraz na stronie internetowej Konferencji:
mikrobiologia.p.lodz.pl/ii-konferencja-naukowa-3
Z poważaniem,
dr hab. inż. Agnieszka Nowak, prof. uczelni
Przewodnicząca Komitetu Organizacyjnego