- Badania żywieniowe, uwzględniające zastosowanie niekonwencjonalnych składników w diecie różnych gatunków ptaków, grup wiekowych i kierunków produkcji
- Adaptacja bezgrzebieniowców użytkowych (emu i strusi) do warunków krajowych oraz opracowanie zasad utrzymania stad reprodukcyjnych
- Prowadzenie lęgów jaj emu, nandu i strusi z opracowaniem techniki inkubacji
- Badania jakości jaj, szczególnie ultrastruktury skorupy, w aspekcie embriogenezy
- Ocena jakościowa produktów drobiarskich (mięsa i jaj)
- Monitoring środowiskowy ze szczególnym uwzględnieniem bioindykacji w aspekcie skażeń metalami ciężkimi
- Ocena profilu gospodarstw agroturystycznych w województwie zachodniopomorskim i dobrostanu utrzymywanych w nich zwierząt
Menu dodatkowe
- Aktualności
- Wybory 2024
- DZIEKANAT
- O Wydziale
- Jakość kształcenia
- Galeria zdjęć WBiHZ
- Wydarzenia
- Oprogramowanie
- Kontakt